نتایج کنکور سراسری ۱۴۰۲ هنوز اعلام نشده و دانشآموزان و خانوادهها در انتظار طاقتفرسایی به سر میبرند. گفته شده که نتایج اولیه بین ۱۵ تا ۲۰ مرداد منتشر میشود اما سوال اینجاست که سازمان سنجش چرا تا این اندازه تاخیر در اعلام نتایج داشته است؟ در حالی که گفته شده بود نتایج کنکور در نیمه اول مرداد منتشر میشود اما باز هم با تاخیر روبهرو شد. تاخیری که البته در آزمون کارشناسی ارشد امسال هم وجود داشت و در اعلام نتایج آزمون استخدامی آموزش و پرورش نیز رخ داده و البته که سنجش برای هر یک دلیلی مطرح کرده است. به نظر میرسد که سازمان سنجش و آموزش کشور که روزگاری بوروکراسی دقیقی بر آن حاکم بود حالا در انتشار نتایج آزمون کنکور سراسری هم نمیتواند تاریخ دقیقی را اعلام کند. در شرایطی که روند برگزاری کنکور و امتحانات نهایی نشان میدهد این سازمان زمان زیادی برای اعلام نتایج داشته است.
امتحانات نهایی در خرداد ماه برگزار شد و نتایج آن را سازمان سنجش ۲۰ تیر ماه به مدارس اعلام کرد. نکته اینجاست که گفته نتایج امتحانات به صورت الکترونیکی تصحیح شده و البته این برای بار نخست بود که این کار در کشور انجام شد. کنکور سراسری نیز ۱۴ و ۱۵ تیر ماه قبل از اعلام نتایج امتحانات سراسری برگزار شده بود. حتی اگر زمان اعلام نتایج امتحانات سراسری را در نظر بگیریم سازمان سنجش زمان زیادی برای بررسی نتایج کنکور داشته است. با توجه به اینکه برگههای کنکور به شکل ماشینی تصحیح میشوند و این فرآیند زمان زیادی نمیبرد. سوال اینجاست که چرا اعلام نتایج تا امروز که مرداد از نیمه گذشته نیز منتشر نشده است؟
پیش از این عبدالرسول پورعباس رییس سازمان سنجش گفته بود که قرار است نتایج کنکور نیمه اول مرداد منتشر شود و دانشآموزان نیمه دوم مرداد را برای انتخاب رشته فرصت داشته باشند. اما امسال قرار بود که ۴۰ درصد نتایج به سوابق تحصیلی داوطلب بستگی داشته باشد و به همین دلیل آموزش و پرورش فرصت بیشتری به داوطلبان برای بررسی سوابق تحصیلی داد. به گفته رییس سازمان سنجش این امر اعلام نتایج کنکور را به تعویق انداخت. در واقع طبق گفتههای رییس سازمان سنجش تاخیر در اعلام نتایج به عهده آموزش و پرورش بوده است. چرا که طبق مصوبه شورای سنجش و پذیرش آموزش و پرورش بر اساس تقویم تا اوایل مردادماه فرصت داشته است سوابق تحصیلی داوطلب را به سنجش ارائه کند. آموزش و پرورش صددرصد سوابق تحصیلی تمام داوطلبان را اعلام می کند و اگر داوطلبی سوابق تحصیلی ندارد نمره این سوابق تحصیلی صفر در پرونده رد می شود. همه افراد سوابق تحصیلی دارند. اگر به داوطلبی فرصتی داده شد که نمره سوابق تحصیلی خود را ترمیم کند نمره سوابق تحصیلی جدید جایگزین نمره سوابق تحصیلی قبلی خواهد شد.
آموزش و پرورش اما ۱۰ مرداد این سوابق به سنجش ارائه کرده است. بر این اساس سازمان سنجش میگوید که چند روز وقت داشته تا نتایج را با نسبت ۶۰ به ۴۰ اعمال و منتشر کند. رییس سازمان سنجش میگوید که این سازمان باید کنترلهای سه گانه را هم انجام دهد. هرچه هست این فرآیند به شکل دقیق و زمانمند اجرا نشده و سازمان سنجش در همه آزمونهای برگزار شده امسال یا تاخیر یا مشکل داشته است. حتی آزمون آیلتس نیز به دلیل لورفتن سوالات لغو شده و سنجش نتوانسته آن را برگزار کند. به نظر میرسد این مشکلات دلایل ساختاری دارد و سازمان سنجش و آموزش کشور باید چارهای برای آن بیاندیشد.
ویدیو:
سرنوشت دختر علوم تحقیقات
در دارالخلافه با بهزاد یعقوبی
مرز حریم خصوصی و عرصه عمومی کجاست؟